Data: 2003-08-27 20:13:02
Temat: Re: [Pizza] Mrożone ciasto na pizze
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Artur S." <a...@m...argos1.com.pl> napisał w wiadomości
news:biiv92$q70$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Robię właśnie pizzę z przepisu, w którym trzeba trzymać ciasto po
wyrobieniu
> 24h
Nakryj je wilgotna ściereczką, bo inaczej wierzch wyschnie na wiór.
>ale na przyszłość chciałem zapytać czy ktoś ma
> jakieś doświadczenia z pizzą pieczoną z mrożonego ciasta własnej
produkcji?
Tak. Ciasto po odmrożeniu trzeba na dosyć długo zostawić w spokoju,
gdyż jest bardzo mokre.Co prawda trochę wyrośnie w zamrażarce, ale
jednak. Niech sobie powoli te wode zagospodaruje, ogrzeje się i dobrze
wyrośnie na nowo. I najlepiej zamrażać bez obłożenia.
Reszta jak zwykle.
pozdr
cherokee
|