Data: 2003-07-21 13:49:29
Temat: Re: Pizza po raz n-ty
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 21 Jul 2003 13:12:54 +0200, "Erix" <E...@i...pl>
wrote:
>Witam!
>
>Robie dobra pizze, podobno nawet lepszą niż w pobliskiej pizzeri (tak
>twierdzą znajomii) :-)) ale ja nie o tym.
>Robie standardowe ciasto drożdżowe, ale jak robia w pizzeri?
>Gość wybrabia ciasto, pogniecie trochę popodrzuca i koniec, a gdzie czas na
>wyrośnięcie ciasta drożdżowego? Czy ja też tak mogę popodrzucać i nie czekać
>aż urośnie?
>
>Pozdrawiam
>
>R
>
Moje mlodsze dziecko robilo najlepsza pizze na swiecie - znaczy
dla mnie, osoby co pizzy nie lubi (tylko wierzch zeskrobuje,,
wiec lepiej mnie do pizzerii nie zabierac) - bardzo cienkie
ciasto, czyms tam pomazane, posypane, piecze sie w jakies 7
minut. to pomazanie to bylo np maslo, czosnek i ser, albo gesty
sos pomidorowy, ziola, ser...
ale takie w pizzerii, to jak wlkadaja do pieca to zanim drozdze
zdechna zdaza na pewno swoje troche zrobic....
Van Pierz
K.T. - starannie opakowana
|