Data: 2004-01-15 14:47:46
Temat: Re: Pizza smazona na oleju?
Od: "jot.be" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Mialem kiedys okazje jesc dosyc specyficza rzecz u pewnego Niemca.
> Nazywalo sie to 'burek' ('u' z umlautem, ale i tak smiesznie :o)). Bral
> on dosyc duzy kawalek surowego ciasta drozdzowego, formowal na okragly
> placek, kladl na to duzo miesa i warzyw, robil z tego cos na ksztalt
> ogromnego pieroga i smazyl na glebokim oleju. Smakowalo pysznie i...
Jeszcze jajko i mamy tunezyjski "brique".Prawie narodowa potrawa tamze.
> Co o tym sadzicie? Czy mozna jakos zasmazac ciasto pizzowe po upieczeniu?
Mozna. Widzialem cos takiego w poludniowych Wloszech.Ale tylko raz :-)
Uliczny sprzedwca male przygotowane pizze smazyl na oliwie.
(dlugo nie moglem wyjsc ze zdumienia zreszta)
Pozdr
|