Data: 2006-02-21 10:08:35
Temat: Re: Pizza włoska - własnie jadłem i się dzielę uwagami
Od: "BadeK" <badek@usun_to_irc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Irro" <Z...@n...pl> wrote in message
news:dtcm2h$m9i$1@nemesis.news.tpi.pl...
> witajcie
> miejsce: Sardynia - Olbia knajpka u włocha, czynna od... 17.30,
> najwcześniej otwarta (skandal! :)
>
> co:
> pizza myślę, że typowa.
> jedliśmy z cukinią (pycha, cieniutkie plasterki małej cukinii), serami
> (...mmm), łososiem (cienkie plasterki, fajnie się zcięły), frutti di mare
> (chyba z mrożonek, bo dużo wody pływało).
> Ogólnie to ciasto niemal jak płatki maca: twarte tam, gdzie nie było
> pomidorów (brzegi), w środku pyszne i cienkie jak papier prawie.
> Sery oczywiście przepyszne.
> NIEMAL żadnych przypraw! pomidory - po prostu z puchy mielone,
>
> całość: wzorowa, właśnie szukam przepisów na takie ciasto (parę już mam z
> neta)
Dla mnie zbrodnia. Nie dość ze z owocami morza to jeszcze na cieście jak
papierek :-/ Podzielona na jakieś sektory pomidorowe i nie pomidorowe, pół
twarda pół miękka ... co to jest?!
Niemniej - pozdrawiam
BadeK
|