Data: 2006-02-20 15:10:24
Temat: Pizza włoska - własnie jadłem i się dzielę uwagami
Od: "Irro" <Z...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
witajcie
miejsce: Sardynia - Olbia knajpka u włocha, czynna od... 17.30, najwcześniej
otwarta (skandal! :)
co:
pizza myślę, że typowa.
jedliśmy z cukinią (pycha, cieniutkie plasterki małej cukinii), serami
(...mmm), łososiem (cienkie plasterki, fajnie się zcięły), frutti di mare
(chyba z mrożonek, bo dużo wody pływało).
Ogólnie to ciasto niemal jak płatki maca: twarte tam, gdzie nie było
pomidorów (brzegi), w środku pyszne i cienkie jak papier prawie.
Sery oczywiście przepyszne.
NIEMAL żadnych przypraw! pomidory - po prostu z puchy mielone,
całość: wzorowa, właśnie szukam przepisów na takie ciasto (parę już mam z
neta)
--
Pozdr!
Irek
|