Data: 2006-01-20 06:37:39
Temat: Re: Pizza z patelni?
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "morghul" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dqp5hd$8gq$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Tak sobie myślę tylko...
>
> Ciasto drożdzowe, cienko rozwałkowane, podrasta troszke na patelni,
smażysz
> namałym ogniu i na odrobinie oleju, obracasz, smarujesz sosem, obkładasz
tym
> co masz w lodówce i wio... tylko ser ci się nie stopi... eee... chyba
> sprawdze z ciekawości sam przy okazji :D
>
Ser sie stopi jesli patelnie przykryjemy pokrywka
Niestety cos za cos.. w tym przypadku istnieje prawdopodobienstwo iz ciasto
"nasiaknie" woda z wydzielajacej sie w tym procesie pary wodnej
Z braku "podgrzewaczy" (mam co prawda grill elektryczny, jednak potrafi on
niemilosiernie przypalic tosty a regulacji grzania w nim niet)
i czystego lenistwa (nie chce mi sie odpalac piekarnika dla 2 czy 3 tostow-
a raczej jest to ekonomicznie malo uzasadnione) w ten sam spossob robie
tosty z serem zoltym
Trzeba tylko utrzymywac niewielki ogien zeby nie przypalic spodu za bardzo
|