Data: 2001-03-19 10:12:13
Temat: Re: Placek po cygansku
Od: "Sorel" <k...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "sadyl" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3AB1CD2A.9CFCF05B@poczta.onet.pl...
(...)
> O plecaku było dosyć sporo - poszukaj w archiwach.
> Zrób gulasz*, dosyć rozgotowany i dosyć pikantny.
> Zrób placki ziemniaczane na całą patelnię.
> Nałóż do nich gulasz i złóż na pół.
> Polej śmietaną ze szczypiorkiem
> Zmodyfikuj sobie ten "przepis" wg własnego uznania i smaku.
(...)
W Przodkowie k. Kartuz, polecam restaurację (nie pamiętam nazwy, Kania
chyba, zresztą jedyna i nie sposób nie trafić;). Placki takie noszą tam
nazwę Plince po Przodkowsku. Jest to zresztą danie główne tej knajpy.
Podają domyślnie dwie sztuki, ale jedna z reguły wystarcza, żeby napchać
się po uszy...
Sorel Oberżyświat Kulinarny.
|