Data: 2007-05-27 19:14:16
Temat: Re: Placki Kartoflane
Od: "_hehehe" <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "@rtur" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:f3a35n$eam$1@inews.gazeta.pl...
"kartofel"? przybyles z inej galaktyki?
> a co do plackow:
> zetrzec na grubej lub cienkiej tartce, ja wole na grubej
:)
prawda, ze na grubej najlepsze ale mozna rowniez zmiksowac byle z wyczuciem
:)
> dodac make, jajka, pieprz i sol [ za duzo jajek beda podeszwowate, za malo
> maki beda zbyt lejace]
:)
twarde to sie robia od nadmiaru maki
wiec jej sladowo a czasami wcale jak dobra odmiana pyrek
:)
zapomniales o cebuli u mnie to okolo 1/4 masy
:)
a ze smazone i tluste wiec do masy dodaje solidna garsc majeranku
i tak wogole duzo roznych przypraw
:)
z swietokradztwo uwazam jadanie posypanych cukrem
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
smal
|