Data: 2002-02-07 02:58:45
Temat: Re: Plonace lody
Od: kamila slawinska <k...@s...killer.acedsl.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 06 Feb 2002 10:36:19 +0100, Waldemar Krzok
<w...@z...fu-berlin.de> wrote:
>amaretto może na przykład być. W sumie dowolny alkohol do smaku, tylko
>musi mieć przynajmniej 45-50 procent. Czterdziestoprocentowej wódki nie
>zapalisz. Np. rum do Feuerzangenbowle ma 54%, ale do lodów mi rum nie
>pasuje (chyba, że owoce z rumu).
tak z glupia frant zapytam: naprawde nic ponizej 45 procent nie ma
prawa?
wczoraj robilam wspaniale francuskie danie z poledwiczek wieprzowych.
do tluszczu spod usmazonych juz poledwiczek trzeba tam dolac troche
musujacego bialego wina. no i dolalam - i niechcacy zrobilo mi sie
flambe az prawie do sufitu! a wino jak to wino, 18%...
(ofiar w ludziach nie bylo !)
pozdrowienia,
kamila
--
kids are for people who can't have cats.
|