Data: 2006-01-10 22:48:32
Temat: Re: Plyta indukcyjna
Od: Golo <k...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 10 Jan 2006 22:20:52 +0100, Marek W.
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał:
>
> Ale koledze chodzi?o o mozliwosc duszenia na wolnym ogniu..czyli na
> baaardzo
> malu?kim gazie....da sie ??
>
> Ja w swojej weglówce moge np ca?y dzie? trzymac powid?a zeby tylko
> mryga?y..o innych potrawach nie wspomne...
>
> A czy mozna to samo zrobic na tym sprz?cie??
Nie ma lepszego do gotowania sprzetu, niż węglowa kuchnia, gdzie można
sobie
garnkiem szukać na płycie właściwej temperatury.Nie wiem, czy się ze mną
zgodzicie,
ale potrawy gotowane na gazie juz mają inny,gorszy smak niż te same,
gotowane na kuchni węglowej.
Nie potrafię odpowiedzieć na twoje pytanie jednoznacznie, gdyż siła
gotowania zalezy
nie tylko od nastawy samej kuchni ale i od właściwosci magnetycznych
garnka.
Z tego co wiem, u mnie stosuje sie np gotowanie bigosu "na bardzo małym
ogniu"
przez caly dzień, więc chyba taka możliwosc jest.Gorzej chyba jest z tym
na kuchni gazowej, gdzie
przy kiepsko wyregulowanych palnikach sa trudności z utrzymaniem małego
plomienia.
Powtarzam raz jeszcze ze gdybym miał kupowac, raz jeszcze bym wybral
kuchni indukcyjną.
A mieliśmy w domu i kuchnie na węgiel i na gaz i płytę ceramiczną.
G
|