Data: 2006-01-11 09:17:30
Temat: Re: Plyta indukcyjna
Od: Joozek <h...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Cz@rt" wrote:witam
> moje pytanie jest skierowane do uzytkownikow plyt indukcyjnych: jakie sa ich
> wady i zalety w stosunku do plyt ceramicznych i gazowych?
> pozdrawiam
> Adam
Widzialem kiedys w warsztacie indukcyjne urzadzenie do podgrzewania lozysk.
Podgrzewa fantastycznie. Kuchenka to chyba to samo tylko lepiej wyglada.
Kuchenka indukcyjna niewatpliwie lepiej wyglada, ale moje doswiadczenie z
elektryczna (nie indukcyjna) i gazowa mowi mi, ze do gotowania a szczegolnie
pieczenia to nie ma jak gazowa. Nawet elektryczka z termoobiegiem nie upiecze
tak jak gazowa.
Poza tym, w dzisiejszych "aluminiowo-teflonowych" czasach to prawdziwy klopot
przy kazdym zakupie garnka pamietac ze musi byc zelazo.
Takze, moze ktos wie jak te "atomy w kuchence" znaczy sie prady indukcyjne,
wplywaja na wartosci pozywienia (np.witaminy) i otoczenie (kucharz)?
Pozdrawiam.
|