Data: 2005-12-10 12:11:26
Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: "Nixe" <n...@f...peel>
Pokaż wszystkie nagłówki
W wiadomości <news:439ac293$1@news.home.net.pl>
topek <t...@p...pl-mowilem-ze-
bolki> pisze:
> panierka nie wychodzila zbyt spektakularna (cienka jak papier) a do
> tego miala tendencje do odklejania sie od kotletow.
Spróbuj wymieszać bułkę tartą z mąką i dopiero wtedy panierować. A bułkę
tartą przygotuj sam i utrzyj ją w miarę grubo.
W sklepach nie dość, że jest utarta niemal na miał bułczany, to dodatkowo
niewiadomego pochodzenia.
Ja pierś najpierw obtaczam w roztrzepanym jajku, potem wsadzam do panierki,
potem znów jajo i na koniec gruba warstwa panierki.
Znajoma dodaje do bułki także mocno pokruszone płatki kukurydziane i wtedy
panierka jest chrupiąca. Z tym, że smak ma nieco inny.
--
PozdrawiaM
|