Data: 2005-12-10 18:17:05
Temat: Re: [Po archiwum] Panierke gruba, chrupiaca dobra chce :)
Od: "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam,
> po wpisaniu w googlach w archiwum grupy: "panierka" 95% postow kreci sie
> wokol panierki a'la KFC a ja nie chce takiej panierki (choc podobna), chce
> zeby panierka byla gruba, grupiaca. Kupilismy z kobitka piers kurczakowa i
> jutro na obiad maja byc dobre "schabowe" z dobra panierka. Do tej pory
> robilismy panierke tak: roztrzepalismy jajko, umoczylismy mieso, potem w
> bulce tartej obtoczylismy ale panierka nie wychodzila zbyt spektakularna
> (cienka jak papier) a do tego miala tendencje do odklejania sie od
> kotletow.
Proponuje taką kolejność:
pierś rozbić nie za cieńkio (trochę)
przyprawić według uznanaia
pierś obtoczyć w takiej kolejności:
mąka
jajko
bułka
jajko
bułka
Zawsze robię w ten sposób i jest ona gruba i chrupiąca.
Gosia
|