Data: 2007-02-19 11:32:48
Temat: Re: Po jakim czasie mięso przestaje się nadawać do użycia?
Od: "cherokee" <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"clafoutis" <c...@i...pl> wrote in message
news:erbted$b2r$1@atlantis.news.tpi.pl...
> rady żeby mięso zaraz po zakupie zamrozić włóż miedzy bajki.
> mięso ma tendencję do dojrzewania staje sie bardziej kruche
> delikatniejsze.
Moja znajoma zawodowy szef kuchni tez mi tak odpowiedziala,jak sie
skrzywiłam na jagniecine w kolorach, które zmusiłyby mnie do wrzucenia tego
miesa do kosza, a ona powiedziala, że takie mieso dopiero nadaje sie do
pieczenia i ma smak, a swiezym mozna sie co najwyzej zatruc.Dodam,ze była to
Niemka z obsesja na punkcie poprawnego przechowywania zywnosci, zeby nie
było, ze niechlujna jakas:)
pozdr
cherokee
|