Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Monika" <m...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Podgrzewanie pizzy w mikrofalówce... ;-)))
Date: Wed, 7 Nov 2001 12:42:30 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 49
Message-ID: <9sb6p3$pnn$1@news.tpi.pl>
References: <9sb5sa$3sv$1@news.onet.pl>
Reply-To: "Monika" <m...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: pc229.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1005133411 26359 213.76.10.229 (7 Nov 2001 11:43:31 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Nov 2001 11:43:31 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Podgrzewanie pizzy w mikrofalówce... ;-)))
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:79425
Ukryj nagłówki
z tego co wiem to pizza amerykanska charakteryzuje sie grubym spodem,
natomiast pizza wloska ma spod duzo cienszy, nie wiem jak to jest jesli
chodzi o sam sklad ciasta......
co do odgrzewania pizzy w mikrofali to cosik mi sie przypomnialo....
kupilismy sobie kiedys ze znajomymi pizze, poniewaz byla olbrzymia w jeden
wieczor nie zmoglismy calej partii, mniej wiecej pol pizzy zostalo sobie w
kuchni; na drugi dzien rano, dbajac o zdrowe odzywianie moj kolega
stwierdzil ze sobie na sniadanko odgrzeje w mikrofali taka pizze, jak
najszybciej coby mu ktos inny nie wyjadl... odgrzal, zaczal jesc.... po paru
kesach wyszlo szydlo z worka - do pizzy przez noc dostaly sie mrowki.....
mimo ze sama tego nie jadlam, przez caly dzien mialam wrazenie ze cos malego
chodzi mi po sciankach zoladka.... a kolege pokaralo za lakomstwo ;-)))
aczkowiek nie skonczylo sie zadnymi ekscesami zoladkowymi zjedzenie
wzbogaconej dodatkowym bnialkiem pizzy... ;-))
pozdrawiam
Monika
m...@b...pl
UIN 33169566
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9sb5sa$3sv$...@n...onet.pl...
> Wczoraj robiłam sama doświadczenie... Książka (instrukcja+kucharska)
prawie
> przeczytana.
> Znaczy doświadczenie polegało na tym, ze mój małżonek zakupił 3 (słownie
3)
> mrożone pizze. A ja włączałam mikrofalówkę ;-)))
> Organoleptycznie może i to jest to o co chodzi. Znaczy było gorące
(gotujące
> w środku) było chrupkie z zewnątrz (grilowane na specjalnym talerzu do
pizzy
> +mikrofale)...
> Ale żeby ta pizza była smaczna to nie powiem...
> Czy kupowaliście takie mrożone pizze, co to faktycznie smaczne były?
> Bo zapchać to się zupełnie byle czym można, ale czasem jest dobrze mieć w
> zamrażarce jakieś takie gotowe danie pizzopodobne.
>
> I jeszcze drugie pytanie o pizzę. Co to jest pizza w stylu amerykańskim,
bo
> ją zgodnie z instrukcją obsługi podgrzewa się zupełnie inaczej... Znaczy
> dużo dłużej niezależnie od wagi...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
|