Data: 2002-11-05 19:32:12
Temat: Re: Polędwica wieprzowa
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Co z nią zrobić???
Ja robie tak:
kroje w "plastry" i rozbijam (jak schabowe)
obsmazam z kazdej strony po ok minucie (zalezy kto jakie lubi, bardziej czy
mniej przysmazone) sole, pieprze
zdjejmuje z partelni, i na ten sam tluszcz wrzucam cebule pokrojona w
"piorka" (lib krazki), nie powinna byc zbyt przysmazona, byleby surowa nie
byla
w salaterce rozrabiam maslo z dosc duza iloscia wycisnietego czosnku
na podledwice nakladam lyzeczke masla czosnkowego, smaruje calosc i na to
nakladam troche cebuli, do tego jakas pyszna surowka, albo no ogorek
kiszony, ziemniaki..
Marta
|