Data: 2003-11-15 11:48:13
Temat: Re: Polewa karmelowa
Od: Ewa 'Srebrna' Marczyńska-Goldstein <s...@k...ae.krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Na pl.rec.kuchnia, KOLEZANKA splodzil(a) nastepujacy tekst:
> Nie znam przepisu na taką polewę, ale karmel troszkę gęstszy do ciasta robię
> gotując puszkę mleka skondensowanego słodzonego przez 3 godziny. Może jak
> zmniejszysz czas gotowania będzie on bardziej płynny.
Tak fachowo, to to kajmak jest. Ten sam efekt uzyskuje sie rozgotowujac
krowki z sokiem cytrynowym.
Ewa 'Srebrna' Marczyńska-Goldstein ~*~ s...@k...ae.krakow.pl
--
Michał Michałem, ale Ilmarinen mógłby nie znieść podobnego spoufalania się
i nazywania go obcymi imionami. A jej nie uśmiechało się spędzenie reszty
życia w zamkniętym pomieszczeniu.
Przeniesienie - Srebrna
|