Data: 2006-10-10 18:59:09
Temat: Re: "Polska" kawa
Od: Maciej Jastrzębski <p...@a...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL wrote:
> "*piotr'ek*" <piotr*eknusun@gazetaskasuj.pl> wrote in message
> news:egfhb0$580$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> A po co? Mam kawę ręcznie zmieloną, mam ekspres, mam pyszne espresso.
>
> Recznie? To do dupy. Kawa musi byc zmielona w sposob powtarzalny, drobny i
> musi sie to odbyc szybko, najlepiej w mlynku typu "burr." Poza tym -
> ziarenka ktore kupujesz w Polsce odbyly raczej dluga i czesto niezbyt
> luksusowa podroz (i skladownaie...) i sa juz zwykle leciwe, ze nie powiem
> zjelczale. Wiec dobra kawa instant, w szczelnym, prozniowo-pakowanym
> pojemniku, jest pewnie nieco lepsza :-)
Ale za to nie jest "naturalna", a co gorzej jest w niej "chemia". ;)
Pedro.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}
|