Data: 2013-05-29 21:53:38
Temat: Re: Pomidorowy obłęd
Od: TomekD <t...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 25-05-2013 12:04, Trybun pisze:
> Skąd u niewątpliwych smakoszy bierze się ten zapał do zabijania smaku
> prawie kazdej potrawy dodatkiem pomidora pod różną postacią?
Sam sobie przecież odpowiedziałeś !
Wpisów mnóstwo w tym wątku, jednak nikt nie odniósł się do tego co
słusznie zauważyłeś:
> Ryba w sosie greckim!! Przecież w tej
> bryi pomidorowej ryby nie wyczuje nawet najbardziej wysublimowane
> podniebienie.
> Bigos, leczo dawniej obywało się bez sosu pomidorowego, a
> dziś szok gdy ktoś nie dodaje.
Pomidor i jego przetwory maja taką cechę że potrafią doskonale ukryć to
że nie potrafi się przyrządzić potrawy którą miało się zamiar sporządzić.
Ot, cała tajemnica wszechobecności pomidorowej paprajdy - tak w
przepisach jak i gastronomii.
Nie zmienia to faktu że prawdziwe, dobre pomidory są pyszne.
pozdrawiam,
TomekD
|