Data: 2004-08-16 21:45:52
Temat: Re: Pomidory
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 16 Aug 2004 22:33:09 +0200, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:
>Paulinka wrote:
>> Witam,
>>
>> Tym razem mam multum świeżych, wiejskich pomidorów(malinówki). Co można z
>> nimi zrobić oprócz pomidorowej, salsy, gaspacho, koncentratu i sałaki z
>> cebulką?
>
>Dzisiaj mialam pieczone pomidory (przekrojone na pol) do kolacji
>(wsadzilam je na 5 minut do piekarnika 180 stopni), powinny lekko tylko
>zmieknac i sie podgrzac. W Irlandii podaja pomidory, tez polowki,
>smazone do sniadania. No ale to sa pomysly na zuzycie minimalnych
>ilosci. Acha, mozna zrobic salatke caprese (z mozarella, oliwa i bazylia).
>
>--
>Kot
>m...@p...onet.pl
niekoneicznie w Irlandii ;)) i koniecznie smazone na tym samym
tluszczu co boczek/bekon! :)
pierz
K.T. - starannie opakowana
|