Data: 2013-09-09 09:52:38
Temat: Re: Pomidory na przetwory...
Od: k...@o...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu piątek, 6 września 2013 23:00:18 UTC+2 użytkownik Budzik napisał:
> Osobnik posiadający mail i...@g...pl napisał(a) w poprzednim odcinku co
następuje:
>
>
>
> >> dzięki, ciekawa jestem tej sałatki :)
>
> >
>
> > No wiesz, "sałatka" to sprawa umowna, bo nie są to już świeże żywe
>
> > pomidory, ale likopen z nich nadal jak najbardziej OK, a cebula doda
>
> > witamin, no i jest smaczne :-)
>
> >
>
> To i ja sie pochwale.
>
> W tym roku udało mi sie kupic jakies super pomidory (ale niestety nie wiem
>
> jaki rodzaj) - w kazdym razie pyszne i z bardzo małymi szypułkami oraz
>
> stosunkowo niewielką ilościa "lejących ziarenek".
>
> W zeszłym roku robiłem z jakiś limopodobnych ale te sa duzo lepsze - duzo
>
> bardziej miesiste.
>
>
>
> Jak zaprawiam - wycinam szypułki, bardzo dokładnie miksuje, zagotowuje z
>
> odrobiną soli i gotuje az z góry nie zejdzie piana (około 20 minut).
>
>
>
> Potem wlewam do goracych słoików, zamykam i już.
>
> W godzine obrabiam około 20kg pomidorów, czyli w jeden wieczór około 100kg.
>
kto to zje? ;)
chociaż juź nie planowałam to może jeszcze i Twój sposób sprawdzę, dzięki :)
kiwiko
|