Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "AniaM" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pomóżcie prosz
Date: Sun, 21 Dec 2003 22:36:05 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 35
Sender: a...@p...onet.pl@chello062179025073.chello.pl
Message-ID: <bs53rq$t6q$1@news.onet.pl>
References: <brvhb8$ret$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179025073.chello.pl
X-Trace: news.onet.pl 1072042682 29914 62.179.25.73 (21 Dec 2003 21:38:02 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 21 Dec 2003 21:38:02 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:184154
Ukryj nagłówki
"Profil1" <a...@n...pl> wrote in message
news:brvhb8$ret$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Kupiłam nową kuchenkę firmy Amica z elektrycznym piekarnikiem.
> Wiem jak piec placki i wogóle i nie chodzi mi o przepisy ale problem tkwi
w
> obsłudze tej kuchenki.
> Piekłam piernik który w poprzedniej starej zawsze wychodził a w tej po
> godzinie pieczenia kiedy otworzyłam piekarnik ciasto było jeszcze nie
> upieczone ale wyrośnięte.Kiedy zamknęłam piekarnik i dalej piekłam po
jakimś
> czasie ciasto kompletnie opadło.
> Dodam że kiedy wyjęłam je z piekarnika tzn po około 2 godzinach tyle je
> jeszcze po ostatnim sprawdzeniu dopiekałam dalej było nie upieczone
zupełnie
> mokre.
> Domyślam się że problem tkwi w ustawieniu tego elektrycznego piekarnika
> widać coś robię nie tak.
> Raz ustawiłam z termoobiegiem na 180 i było to samo.
> Za drugim razem też 180 ale bez termoobiegu te same czasy i znowu klapa.
> Po godzinie ciasto jest wyrośnięte i wszystko jest ok ale niestety nie
jest
> upieczone no a potem dzieją sięte wszystkie rzeczy.
> Błągam pomóżcie jeśli ktoś ma kuchenkę Amica.
>
>
Tez miałam problemy z podobną kuchnią. Ciasta najzwyczajniej nie rosły, albo
były niedopieczone. Po pięciu miesiącach nerwów wezwalam serwis Amici i
okazało się, że dolna grzałka była za słaba. Podobno nie stosują takich od
dawna ! A mnie się trafił taki knot. Teraz jest wszytko o.k. Piekę aż za
często.
Anna
|