Data: 2003-12-22 09:28:16
Temat: Re: Pomóżcie prosz
Od: Theli <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
maciek wrote:
>
> Fakt, ciasta pieke w ciemnych blachach i to wlasnie moze byc decydujace.
>
> tak masz racje ciemny kolor szybciej sie nagrzewa :) co za teoria
>
smiej sie smiej :) to nie jest tak do konca, ze w srebrnych ciasta sie
nie pieka. Z doswiadczen z moja kuchenka wynika, ze: 1. jesli pieke w
czarnej blaszce, to ustawiam temperature i czas pieczenia tak, jak w
przepisie i nawet bez sprawdzania moge wyjac ciasto i jest upieczone
2. w jasnych blaszkach pod koniec planowanego czasu pieczenia trzeba
sprawdzic, czy jest dopieczone i zazwyczaj trzeba wylaczyc gorna
grzalke, zostawic dolna i jeszcze dopiec ciasto 10-15 minut
ot, i cala magia :)
Th.
|