Data: 2012-01-27 09:50:48
Temat: Re: Pomysł na...
Od: Bbjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-27 10:26, Qrczak pisze:
> Nie wiem, jak Paulinka, ale ja bym umarła... zapewne z przejedzenia, na
> pewno z zachwytu.
Nic straconego, kiedy masz urodziny? Dawaj w długą :)
> BTW jakiego kremu używasz do przełożenia bezy?
Z serkiem mascarpone, karmelem i bitą śmietaną. Plus kwaśne wiśnie dla
przełamania słodyczy. Coś jak tort dacquoise, ale bez kajmaku, zamiast
niego karmel i bez daktyli, za to z orzechami (włoskie lub laskowe
podrumienione wcześniej) i z wiśniami. Mrożone poprzedniego dnia zalewam
wiśniówką, potem dobrze odcedzam, a najlepiej wiśnie ze słabej nalewki,
jak się ma.
--
B.
|