Data: 2012-01-28 10:29:19
Temat: Re: Pomysł na...
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-27 10:50, Bbjk pisze:
>> BTW jakiego kremu używasz do przełożenia bezy?
>
> Z serkiem mascarpone, karmelem i bitą śmietaną. Plus kwaśne wiśnie dla
> przełamania słodyczy. Coś jak tort dacquoise, ale bez kajmaku, zamiast
Ile ja się naszukałam, co to jest "deklas"! GW jak zwykle chciała być
awangardowa (albo nie wie o czym pisze) ;) Bo nie wierzę, żeby
cukiernik, który ma w opisach na swojej stronie "dakłasy", nagle zmienił
pisownię nazw swoich dzieł.
A jedyne z czym mi się ta nowomowa kojarzy to KIG-owe "Ani beeee ani
meeee Bo ja jesteeem deklaseee" :D
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
|