Data: 2012-01-28 11:07:25
Temat: Re: Pomysł na... OT
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-28 11:53, Bbjk pisze:
>> "Tak jak nie ma kremu brile, karpaczio i brusketty, tak nie powinno być
>> dakłasa!"
>
> Aproposik, to jadłam tzw. dakłasa cukiernianego od Sowy, nawet nie leżał
> koło oryginału, jaka pisownia, taki dacquoise. Tłusty, ciężki,
> przesłodzony.
Może dlatego właśnie tak się nazywa, hmmm...
Ciekawe, czy dakłasy do Dekera są bardziej zjadliwe. Niestety nad morze
się na razie nie wybieram, a we Wrocławiu jeszcze punktu nie ma.
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
|