Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
nemesis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pomysły na bób ?
Date: Fri, 08 Jul 2005 10:24:03 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <1...@4...com>
References: <d9ool3$2lo6$1@news2.ipartners.pl> <3...@u...de>
<0...@4...com>
<dahkhm$hr1$01$5@news.t-online.com>
<c...@4...com>
<dak2nt$vro$01$6@news.t-online.com>
<b...@4...com>
<dak3p7$vro$01$7@news.t-online.com>
<r...@4...com>
<3...@u...de>
NNTP-Posting-Host: 80.50.88.18
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1120811354 29930 80.50.88.18 (8 Jul 2005 08:29:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 8 Jul 2005 08:29:14 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 1.93/32.576 English (American)
User-Agent: Hamster/2.0.0.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:242958
Ukryj nagłówki
Waldemar Krzok napisal(a):
>> Akurat slimakow w tapasach nie jadlem. Ale powiedzmy, ze to w sumie sa
>> takie zakaski i trzeba tego zamowic duzo, zeby sie jakos najesc. W
>no tapas to są zakąski. Jak ja tam byłem w 1995 roku, to ceny były
>wyjątkowo nieturystyczne (poza sezonem, oprócz tego jeżdżą tam przede
>wszystkim tambylcy), jakieś 100-200 pesetas za porcję. 4 porcje na ryło
>to w sam raz, by się najeść.
>W 2002 te same tapas kosztowały od 4EUR w górę @#!$@#
Nooo, wydalismy na łeba chyba po 15 czy 20 Euro (z winem) i nie
przypominam sobie bym sie najadl...
>> sumie raz poszedlem na tapasy. Natomiast oni maja jakas szajbe na
>> punkcie tluszczu maczanego w tluszczu, doprawionego smazonymi
>> ziemniakami.
>ziemniaki niekoniecznie ;-)
Oj, koniecznie ;--). Smazone ziemniaki to wlasciwie jedyny dodatek u
nich do glownego dania. Nie mozna zamowic ani gotowanych ziemniakow
ani ryzu, itd.
>A co do tłuszczu to masz rację, dużo tego
>dają. W sklepach masz zresztą "rodzinne" porcje tego oleju: kanistry po
>5-10-20 litrów. Co ja się naszukałem, by kupić małą butelkę na 2
>tygodnie, to moje.
I to jest podobno dieta srodziemnomorska ;--)
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|