Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.atman.pl!not-for-mail
From: Lia <L...@a...poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Potrawa indyjska
Date: Fri, 18 Jul 2003 10:47:29 +0200
Organization: ATMAN
Lines: 30
Message-ID: <o...@L...pyry.net>
References: <o...@L...pyry.net> <bf7e5d$sqj$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: ns2.batnet.futuro.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.atman.pl 1058518039 33563 62.233.186.131 (18 Jul 2003 08:47:19 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Jul 2003 08:47:19 +0000 (UTC)
X-Face: >Cy`W8veJZe[!tvyFw5`ATSSaPhV5r?QBB"Y|_A.N-=C"U-K|@\=h6>N4dE&!^H
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.5.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:165162
Ukryj nagłówki
Dnia 2003-07-18 02:14:37 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Izabela Sowula* skreślił te oto słowa:
> Olej - od rodzaju oleju wiele zalezy - my przyzwyczailismy sie do oliwy, ale
> uzyc mozna palmowego lub kukurydzianego, a jesli masz tylko rzepakowy to tez
> bedzie.
No ja własciwie uzywam tylko oliwy z oliwek, wiec bedzie pasowac.
> Sos zapewne jest na bazie smazonej cebuli, gdzie po skarmelizowaniu dodaje
> sie czosnek i swiezy imbir(podsmazyc lekko) potem curry, pieprz kajenski (na
> czubku noza), przesmaz krotko, dodaj swiezego pomidora - przesmarz, az sie
> tluszcz zacznie oddzielac od reszty (5-15 min).
> Sol dodaj na koncu i ew soku cytrynowego lub lepiej z limonki dla
> podkreslenia smaku.
> Do tego sosu mozna dodac lekko podgotowanych warzyw (marchew, fasolka,
> oberzyna - ale uprzednio podsmazona - wszystkie pasuja) oraz troche wody i
> siup do pieca (bo sie w piekarniku nie przypali).
Dzieki, na taką kolejnosc bym nie wpadła sama :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=39102
|