Data: 2003-07-18 08:47:29
Temat: Re: Potrawa indyjska
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-07-18 02:14:37 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Izabela Sowula* skreślił te oto słowa:
> Olej - od rodzaju oleju wiele zalezy - my przyzwyczailismy sie do oliwy, ale
> uzyc mozna palmowego lub kukurydzianego, a jesli masz tylko rzepakowy to tez
> bedzie.
No ja własciwie uzywam tylko oliwy z oliwek, wiec bedzie pasowac.
> Sos zapewne jest na bazie smazonej cebuli, gdzie po skarmelizowaniu dodaje
> sie czosnek i swiezy imbir(podsmazyc lekko) potem curry, pieprz kajenski (na
> czubku noza), przesmaz krotko, dodaj swiezego pomidora - przesmarz, az sie
> tluszcz zacznie oddzielac od reszty (5-15 min).
> Sol dodaj na koncu i ew soku cytrynowego lub lepiej z limonki dla
> podkreslenia smaku.
> Do tego sosu mozna dodac lekko podgotowanych warzyw (marchew, fasolka,
> oberzyna - ale uprzednio podsmazona - wszystkie pasuja) oraz troche wody i
> siup do pieca (bo sie w piekarniku nie przypali).
Dzieki, na taką kolejnosc bym nie wpadła sama :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=39102
|