Data: 2008-07-08 22:15:56
Temat: Re: Potrawa (pekińska + inne warzywa + kurzyna)
Od: "maciej debski" <mac_usun malpa bar peel>
Pokaż wszystkie nagłówki
>No i jeżeli jakaś potrawa miała sztywny przepis, to jej"udziwnienia"
>nasi wstępni załatwiali określeniem "a la". Bo byś już tak nie
>bulgotał na nazwę "a la gyros"?
fakt, nie bulgotalbym, nie robi mi to wiekszej roznicy czy
gyros czy a la (przy okazji, to "a la" wcale nie pomaga) gyros,
z gyrosem nie ma nic wspolnego poza saszetka przyprawy, ktora równiez kolo
gyrosu nie lezala.
Nie przesadzasz trochę Panie z tą chemią?
Bo warzywa pasteryzowane w occie już nie potrzebują innych
konserwantów.
Majonez możesz sam sobie zrobić, lub zastąpić go np. jogurtem.
mialem na mysli "przyprawe" ktora czuc chemia (MSG?), reszta nia nie jedzie.
chemiczna przyprawa+gora konserwowanych
skladników+czosnek+majonez+kurczak...
> Oki:) Ale podejrzewam, że za każdym razem wyjdzie mi sałatka a la
> Macieja D.;)
serio, to "a la" odloz na bok - nie pasuje
a salatka pewnie nie moja, za to swieza, smaczna i pozwalajaca delektowac
sie smakiem poszczególnych skladników.
pozdr
mac
|