Data: 2009-04-11 10:08:13
Temat: Re: Potrawy Wielkanocne
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:10162fpix6amv$.1tch4u0yn6kvq.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 11 Apr 2009 05:18:04 +0200, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Aicha" <b...@t...ja> napisał w wiadomości
> > news:grojiu$os2$1@inews.gazeta.pl...
> >> Użytkownik "Panslavista" napisał:
> >>
> >>> Z tym koszerem to był żart. Ja też nie mam tych problemów... :-))
> >>
> >> Nie tłumacz XLce naszych żartów. Napracowało się biedactwo i teraz
> >> musi odreagować, twierdząc, że nic, czego sama nie wyprodukowała "tymi
> >> rencamy" nie jest godne miana jakim jest zwane :)
> >
> > Jak zwykle - ma rację.
>
> Ponieważ jeszcze pamiętam pradziwą "sklepową" szynkę, kielbasę, masło i
> ser. Konsument sklepowego chłamu dziś nie ma o tym pojęcia, to i nie
> rozumie, jakie wazne i cudowne jest zrobić sobie to dziś samemu. A ja po
> prostu umiem to wszystko - bo chciałam! się nauczyć. Więc robię. Dla
> przyjemności rodziny i swojej, po prostu, jestem zdolna do wszystkiego.
>
> PS. Szynka i kiełbasa jeszcze się wędzi. Wreszcie wczoraj załapałam, jak
> przekręcać kiełbaski w odcinki, aby sie nie rozkręcały poprzednie - trzeba
> raz w jedną 3 razy, raz w drugą :-DDD
Przetestuj wędzenie dwa tygodnie po 2 godziny dziennie zimnym dymem.
Teraz za późno, ale następnym razem...
|