Data: 2009-04-11 16:27:22
Temat: Re: Potrawy Wielkanocne
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:p9satw01hc94$.j3l51od7ry5z$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 11 Apr 2009 17:56:15 +0200, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> napisał w
> > wiadomości news:grqcsn$qil$3@nemesis.news.neostrada.pl...
> >
> >> mnie zmieniły. Ja Cię rozumiem, bo mieszkając w mieście nie masz
> >> technicznie nawet możliwości jeść rzeczy własnoręcznie zrobionych.
> >
> > Nieprawda, ale dobre jedzenie (i nie tylko) czy to na wsi czy w mieście
> > wymaga zachodu.
>
> Białą kiełbasę można zrobić dysponując jedynie maszynką do mięsa. No i
> mięsem, oczywiście. Osłonki kosztują grosze. Przyprawy też.
> Szynkę zapeklować i upiec lub ugotować też można - nie musi być wędzona.
> Itd.
> Ale to jest trochę roboty z tym - no a po co, kiedy sklep blisko ;-)
Uwielbiam wszystkie rodzaje salcesonów - ale i tak kupuję w sklepie - 50m od
starego wyrósł kolejny - konkurencja wymusiła poprawę jakości.
Gdy będę gotowy - będę robił salcesony i kaszanki gryczane... Nie chcę
zabawiać się odrobinami. Kiełbasy suszone i szynki litewskie to mój cel -
dla progenitury.
|