Data: 2008-08-27 18:52:20
Temat: Re: Potrawy z surowego mięsa
Od: "lemonka" <...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:g8u6ht$2ceo$1@opal.icpnet.pl...
> Shivman pisze:
>
> > Więc pomimo kupna mięsa w sklepie istnieje ryzyko?
>
> Zawsze istnieje ryzyko, ze sprzedawca nie umyl rak, ze mieso bylo
> trzymane w zlych warunkach, za dlugo lezy, ze bylo kilka razy
zamrazane
> i rozmrazane.
>
Przy rozmrażaniu wyciekłby cały nastrzyknięty wtrysk solanki i takie
zabiegi pozbawiłyby ścierwo ponad połowę jego masy. Wielokrotne
zamrażanie i rozmrażanie odpada. A ryzyko, że sprzedawca nie umył rąk
wynosi 100%. Na pewno nie umył. Jak żyję, nie widziałam, żeby
sprzedawca mył ręce między zapakowaniem kurzego surowego biustu a
plasterkowanej gotowanej szynki. Jeśli używa do tego rękawic, to tylko
dlatego, że mógłby sobie białe rączki pobrudzić.
|