Data: 2004-09-29 06:38:48
Temat: Re: Powidło z śliwek - JAK???
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Aretkka napisała:
> "Domowa Kawiarenka" to program emitowany z Krakowa. Gospodarzem jest pan
> Tadeusz Gwiaździński, starszy pan, grubasek, chyba przyjeżdża z Austrii. Na
> każde spotkanie zaprasza kogoś znanego z Krakowa, no i ........ ciekawie
> gawędzą a także robi przeróżne smakołyki. Co się tyczy wody, to wydaje mnie
> się, że prościej wlać kilka łyżek wody, niż PILNOWAĆ by wielki gar śliwek się
> zagrzał.
Jesli chodzi o kilka łyżek, to ok :) Początkowo miałam wrażenie, że
piszesz o czymś w rodzaju gęstego kompotu ;)
> Mam pytanie, czy można w czasie smażenia ( tak nawet po paru godzinach)
> dosypać nowych owoców?
Czasem dodaję. Ale dośc wcześnie, by wszystko miało szansę się ujednolicic.
> Ps. wracając do p. Tadzia, wiesz co on jeszcze robił z powidłami? On, on ....
> je przecierał przez sito, żeby nie było skórek!
Eee, w skórkach cały urok :)W jakiejś zakurzonej pożółkłej książce
czytałam, że tak robiono dawniejszymi czasy.
--
pa,BasiaBjk
|