Data: 2004-09-04 17:37:30
Temat: Re: Powitanie
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >
> a wlasnie a propos wina ryzowego (czytalam ze mozna zastapic wytrawnym
> sherry).
Nie ryzykowałabym:-( . Może, już prędzej ocet ryżowy;-). Przecież chodzi o
małe ilości.
czy takie wino ryzowe domowej roboty sie nadaje? jesli tak to
> wedlug jakiego przepisu?
> Kasja
Wino domowe z ryżu stoi sobie u mnie w kuchni pod stołem. Nikt go nie tyka, bo
jest za słodkie:-). Pięknie sklarowane (samo od siebie, bez nikakich
dodatków). Koleżanka poczęstowana, mówi, że Ciociosan się umywa ;-), tak jej
smakowało.:-) Bazą jest ryż ale jeszcze dodaliśmy ( o ile dobrze
pamiętam):rodzynki, jakieś zioła, skórkę z cytryn, sok z cytryn. Może
rzeczywiście użyję do marynaty:-) .O pozytywnych efektach nie omieszkam
poinformować. Pozdrawiam Areta
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|