Data: 2000-12-06 10:12:56
Temat: Re: Prodziz - jak go uzywac :)
Od: Jo'Asia <J...@r...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Izabela Modzelewska wystukał w wiadomości
<013f01c05f60$9d44ba00$07041eac@min.mofnet.gov.pl>:
> Pierwszy raz w zyciu jestem posiadaczka prodziza... kiedys zawsze jest ten
> pierwszy raz.
Jak wspominałam w pytaniu o piekarnik bez termometra jestem edukowana
prodiżowo. Prodiż jest stary, aluminiowy, z zasilaniem "na pokrywkę"
(podłączenie pojedyncze w przeciwieństwie do nowych modeli mogących grzać
od góry i od dołu).
> Mam kilka pytan. Czy moge piec w nim zarowno ciasta jak i kurczaka? Chodzi
> mi o to czy po upieczeniu mieska, upieczone potem w tym samym prodzizu
> ciasto bedzie pachnialo tak jak trzeba... Jak zapobiec ewentualnym bledom?
Wszystkie ciasta były pieczone w prodiżu,, dostępował tego zaszczytu
również kurczak i inne mięsiwa [1] i nigdy nie było problemu z
przechodzeniem zapachów.
> Czy mozna w prodzizu uzywac foliowego rekawa do pieczenia? Na opakowaniu nic
> nie ma o prodzizach, ale moze mozna?
Nigdy nie próbowałam, ale IMHO nie ma potrzeby. sam prodiż jest już
wystarczająco szczelny.
[1] Swego czasu służył też jako piecyk do wypalania drobiazgów z
modeliny... :)
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://esensja.art.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Rycerze urządzali teleturnieje.
|