Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Zofia Gebert" <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Prosba
Date: Mon, 15 Dec 2003 11:28:49 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 23
Message-ID: <brk2fi$djv$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <brjse3$i69$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: yx64.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1071484211 13951 80.54.143.64 (15 Dec 2003 10:30:11 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 15 Dec 2003 10:30:11 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:183230
Ukryj nagłówki
> Zupe juz wymyslilam - bedzie
> krem z brokulow z serem roquefort. Nadmienie jeszcze ze rodzice Adama nie
> lubia potraw zbyt pikantynych.
Na poczatku powiem, ze pierwszy raz w zyciu zgadzam sie z Wladyslawem,
szczegolnie z tym co na koncu. Jesli nawet zdecydujesz sie ugotowac sie cos
co ci zaproponujemy, sprobuj wczesniej choc raz, czy ci to wyjdzie. Inaczej
moze skonczyc sie wielka klapa, a nie wykwintna kolacja.
Ale wracajac do meritum. Krem z brokulow brzmi bardzo dobrze. Ja bym do tego
podala jakies mieso duzone w winie z ryzem (koniecznie podprazanym wczesnie
i przyprawionym, zeby mial ladny kolor i byl sypki) i salate (np. w serem
plesniowym, zeby utrzymac tonacje, ze tak powiem, winogronami, selerem
naciowym i sosem z octu balsamicznego, miodu i.. hmm, dawno takiego nie
robilam, jesli bedziesz chciala to ci napisze dokladnie co i jak). Jesli
chcesz, to wczesniej jako przystawke mozna podac grilowanego baklazana w
sosie jogurtowo-czosnkowo-natkowym. A na deser to juz cos lekkiego jesli w
ogole np. lody z owocami. Mozna kupic jagody, wisnie dodac winogrona i
pomarancze, zrobic z tego salatke i podawac osobno, zeby kazdy nalozyl sobie
ile lubi.
pozdrawiam
Zofia Gebert
|