Data: 2008-01-04 17:29:16
Temat: Re: Prosba o porade (chleb w automacie)
Od: "Killer" <b...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>GWniany z ciebie killer
>Nie zapominaj lustra - zobaczysz siebie po drugiej stronie
Zastanawiam sie czy jestes takim samym debilem jak twoje debilne texty....
ale do rzeczy..
> Nie chcialbym przeciagac i zaczynac watku od nowa ale mam kilka pytan do
Nie ma chetnych aby porozmawiac glosowo, wiec moze napisze o co chodzi.
Dostalem ostatnio dosc duze ilosci mąki razowej, zytniej i pszennej.
Chcialbym korzystajac z automatu do pieczenia chleba samemu skomponowac
"mieszanki" z w/w mąk. Czy jesli w przepisie jest napisane 54 dkg mąki to
czy mozna proporcje rozlozyc w ten sposob ze np 20 dkg mąki żytniej, 10 dkg
razowej i 24 dkg pszennej a moze inaczej? Czy make razowa trzeba wczesniej
"namoczyc"? Jaką konsystencje powinien miec zakwas? Zapewne w niedlugim
czasie pojawia sie nastepne pytania...
Pzdr
Jacek
|