Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Prosby o pomysly i odpowiedzi
Date: Fri, 27 Sep 2002 17:58:35 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 54
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: aad169.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1033141941 12072 217.97.83.169 (27 Sep 2002 15:52:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 27 Sep 2002 15:52:21 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: pl, en-gb
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-GB; rv:0.9.4) Gecko/20011128
Netscape6/6.2.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:126853
Ukryj nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
Wielu z nas grzebie w swoich archiwach
> i poddaje te pomysly, zwykle kilka lub kilkanascie dobrych przepisow sie
> znajdzie.
>
> Byloby bardzo fajnie, gdyby osoby proszace o te przepisy opisaly
> pozniej, co zrobily, co smakowalo, jak sie przyjecie udalo, czy
> dziewczyna byla oczarowana, czy zonie sprawilo sie przyjemnosc, takie
> podzielenie sie wrazeniami po imprezie. W ten sposob ci, ktorym sie
> chcialo pogrzebac w archiwach mieliby satysfakcje, a inni mogliby sobie
> zanotowac, co sie sprawdza w jakich sytuacjach.
>
> Dzielcie sie wrazeniami, nie tylko przepisami:))
>
> MB
>
masz rację Magdaleno!
co prawda bardzo rzadko podaje przepisy - z wrodzonego lenistwa -
ale kiedy już - to wkładam w to odrobinę swej "kuchennej duszy".
myślę, że inni tak samo...
jeśli chodzi o moje korzystanie z waszych - naszych przepisów
to zwykle czytam z przyjemnością
ale korzystam z jakichś fragmentów, odprysków -
- zwłaszcza tam gdzie ktoś szczegółowo opisuje jakąś rzadką czynność
lub potrawę, jaką szczególnie lubię, lub mogę polubić
zbiera się to gdzieś we mnie
i czasami nie wiadomo skąd wypływa na powierzchnię gdy jest potrzebne
gotowe do użycia
ale nie da się ukryć, że bardzo mi brakuje stałych tu niegdyś bywalców
i zażartych merytorycznych dyskusji, lub podnoszenia ważności i
szlachetności jednych potraw czy składników nad drugimi
natomiast baaaardzo nie lubię przepisów wrzuconych na sucho
bez żadnego osobistego zaangżowania
właściwie nie czytam ich....
pozdr
ewa
--
specjalne pozdrowienia dla hipisia!
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
|