Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Ana" <a...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Proste i smaczne przepisy
Date: Fri, 11 May 2001 10:44:41 +0200
Organization: Internet Partners
Lines: 34
Message-ID: <9dg8tk$1pf0$1@news2.ipartners.pl>
References: <9ddkgh$i1u$1@news.tpi.pl> <3...@4...com>
<9de2ph$mps$1@news2.ipartners.pl> <3...@n...vogel.pl>
<9de41e$nk9$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: dlp-gtc-as2-as186.ipartners.pl
X-Trace: news2.ipartners.pl 989570804 58848 217.8.172.187 (11 May 2001 08:46:44 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 11 May 2001 08:46:44 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:51504
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Justyna Goworek" <j...@c...com.pl> napisał w
wiadomości news:9de41e$nk9$1@news2.ipartners.pl...
> Użytkownik Barbara <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> >
> > Ależ ciasto drożdzowe jest proste, tyle, że rzeczywiście czasochłonne,
ale
> > tego czasu najwięcej zabiera wyrastanie a nie praca rąk własnych, jak
> > potrzebujesz paru wskazówek i masz chęć zrobić coś drożdzowego to
napisz,
> > chętnie pomogę.
>
> Basiu,
> ja wlasnie juz robilam i zjesc to mogl tylko emocjonalnie zaangazowany
> apsztyfikant, ktoremu milosc zaslepila kubki smakowe :-))
>
> a dla mnie jest trudne i juz :-))
>
> ale jak bede miala chec jeszcze raz to na pewno wg. grupowego przepisu
>
> Justyna
>
Jeśli o drożdżowe ciasto chodzi, to mi nigdy nie wychodziło (ze trzy razy
podchodziłam) z takich czy innych powodów. Aż nauczyłam się "topielca" - też
drożdżowe tyle że bez tej całej roboty z wyrabianiem i wyrastaniem.
Ma tę dodatkową zaletę że jest wilgotnawe i takie pysznie lepkie a nie
suche, jak większość placków drożdżowych i tak fajnie czuć drożdżami... I
nie zdarzyło mi się żeby mi nie wyszło ...
Jeśli chcesz, służe przepisem.
Pozdrawiam
AniaK
|