Data: 2003-04-22 17:54:03
Temat: Re: Przepis na gofry
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Gośka z Lublina" wrote:
> Teraz niestety (?) stałam się posiadaczką gofrownicy i zrozumiałam tych
>I zrobiłam już do tej pory z
> trzech przepisów. No i co? I to, że albo
> - jestem kucharką do niczego
> - gofrownica jest do niczego
> - przepisy są do niczego
> Za każdym razem wychodziły mi gofry flakowate jak naleśniki.
Sprobuj moze wedle mojego przepisu i zwroc uwage na chrupiaca opcje.
Gofry
100 gr masla
1 szklanka mleka
1 szklanka maki
1/2 szklanki cukru
4 jajka
1+1/2 lyzeczki polskiego proszku do pieczenia
Rozpuscic maslo, dodac mleko i jajka, roztrzepac widelcem, tylko zeby
nie bylo widac bialka, dodac cukier, make i proszek, wymieszac, nie
ubijac, byle maka nie byla sucha, piec az zlote, jak kto lubi chrupiace
suszyc w cieplym piecu 2-3 minuty, podawac na cieplym talerzu z
cieplym syropem, dzemem, lub owocami, czy sosem z mrozonych owocow.
Magdalena Bassett
|