Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!newsfeed
.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kinga Macyszyn" <k...@b...box43.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przepis na strudel
Date: Thu, 20 Mar 2003 09:03:44 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <b5bsid$nig$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <b59vk1$jqp$1@atlantis.news.tpi.pl>
<2...@a...starogard.dialup.inetia.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.69.75.234
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1048147341 24144 212.69.75.234 (20 Mar 2003 08:02:21
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 20 Mar 2003 08:02:21 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:150010
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Chmurka" <c...@w...pl> napisał w wiadomości
news:26758-1048107750@as3-191.starogard.dialup.ineti
a.pl...
> witam, nie jestem pewna czy to strucla czy strudel ;)) btw jaka jest
> roznica? ale generalnie jest to przepis na apfelstrudel (wiec chyba
> strudel?) przetlumaczony ze strony austriackiej restauracji (jadlam tam i
> jest pycha), ale przepis jeszcze nie wyprobowany. jesli zrobisz opowiedz
jak
> wyszlo
>
[ciach]
O to właśnie chodziło. Strucla to rolada biszkoptowa z nadzieniem, albo taka
z "normalnego" ciasta, np. makowa.
Ciasto na strudel jest bardzo cienkie, ale musi być miękkie i nie może się
łamać i być za suche.
Kiedyś ktoś, kto się zna na kuchni i to bardzo dobrze (kucharz jakiś)
tłumaczył mi tę różnicę.
Za przepis baaardzo dziękuję.
Nie wiem, jak szybko ten strudel zrobię, bo widzę, że wymaga to czasu i
anielskiej cierpliwości.
Ale jak tylko, Chmurko, zrobię, to dam znać jak wyszło.
Dziękuję bardzo
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
|