Data: 2003-03-20 08:03:44
Temat: Re: Przepis na strudel
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...box43.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Chmurka" <c...@w...pl> napisał w wiadomości
news:26758-1048107750@as3-191.starogard.dialup.ineti
a.pl...
> witam, nie jestem pewna czy to strucla czy strudel ;)) btw jaka jest
> roznica? ale generalnie jest to przepis na apfelstrudel (wiec chyba
> strudel?) przetlumaczony ze strony austriackiej restauracji (jadlam tam i
> jest pycha), ale przepis jeszcze nie wyprobowany. jesli zrobisz opowiedz
jak
> wyszlo
>
[ciach]
O to właśnie chodziło. Strucla to rolada biszkoptowa z nadzieniem, albo taka
z "normalnego" ciasta, np. makowa.
Ciasto na strudel jest bardzo cienkie, ale musi być miękkie i nie może się
łamać i być za suche.
Kiedyś ktoś, kto się zna na kuchni i to bardzo dobrze (kucharz jakiś)
tłumaczył mi tę różnicę.
Za przepis baaardzo dziękuję.
Nie wiem, jak szybko ten strudel zrobię, bo widzę, że wymaga to czasu i
anielskiej cierpliwości.
Ale jak tylko, Chmurko, zrobię, to dam znać jak wyszło.
Dziękuję bardzo
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
|