From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przetwory bez octu???
Date: Sat, 07 Sep 2002 17:10:35 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <p...@4...com>
References: <3d7a1826$1@news.vogel.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 36
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!aotearoa.belnet.be!news.belnet.be!kibo.news.
demon.net!demon!news.maxwell.syr.edu!news-out.nuthinbutnews.com!propagator2-ste
rling!news-in-sterling.newsfeed.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:124270
Ukryj nagłówki
On Sat, 7 Sep 2002 17:16:49 +0200, "Michal Janik"
<g...@k...chip.pl> wrote:
>No wlasnie - czy mozna sobie zakonserwowac na zime taka na przyklad papryke
>albo pomidorka w zalewie bez octu? Ja po prostu nie jestem w stanie
>przelknac nic co chocby stalo na polce obok octu, a z tego co widze, to
>wszystkie przepisy maja w sobie ten kwas... Moja babcia kiedys robila
>rewelacyjna salatke z zielonych pomidorow, papryki, ogorkow, cebulki itp w
>delikatnej zalewie olejowej - ale niestety nie moge od niej wydebic przepisu
>(twierdzi ze nie pamieta...).
>Z gory dziekuje za pomoc!
>
>Michal
>
a z kwaskiem cytrynowym? U kolezanki jadlam ogorki konserwowe,
roboty jej tesciowej, wlasnie na kwasku i byly s u p e r ! ale
jesli chodzi o przpeis to tego...nie pomoge
Trys
P.S. Poza tym mozna jakas drobna kwasnosc polaczyc z duza iloscia
oliwy, wedlug mnie to ta oliwa musi odciac dostep powietrza do
zawartosci...ale jak to sie ma do psucia z kolei oleju to juz
bij-zabij, nie wmam pojecia ;)
a co do delikatnej zalewy osctowej to mam ja Ci gdziesz przepis
na jaks taka podobna salatke jak Twojej babci i jak pojde na dol
to poszukam...za kwasnosc nei recze bo ostatni raz taka robilam
23 alta temu ;)
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|