Data: 2002-09-07 16:10:35
Temat: Re: Przetwory bez octu???
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 7 Sep 2002 17:16:49 +0200, "Michal Janik"
<g...@k...chip.pl> wrote:
>No wlasnie - czy mozna sobie zakonserwowac na zime taka na przyklad papryke
>albo pomidorka w zalewie bez octu? Ja po prostu nie jestem w stanie
>przelknac nic co chocby stalo na polce obok octu, a z tego co widze, to
>wszystkie przepisy maja w sobie ten kwas... Moja babcia kiedys robila
>rewelacyjna salatke z zielonych pomidorow, papryki, ogorkow, cebulki itp w
>delikatnej zalewie olejowej - ale niestety nie moge od niej wydebic przepisu
>(twierdzi ze nie pamieta...).
>Z gory dziekuje za pomoc!
>
>Michal
>
a z kwaskiem cytrynowym? U kolezanki jadlam ogorki konserwowe,
roboty jej tesciowej, wlasnie na kwasku i byly s u p e r ! ale
jesli chodzi o przpeis to tego...nie pomoge
Trys
P.S. Poza tym mozna jakas drobna kwasnosc polaczyc z duza iloscia
oliwy, wedlug mnie to ta oliwa musi odciac dostep powietrza do
zawartosci...ale jak to sie ma do psucia z kolei oleju to juz
bij-zabij, nie wmam pojecia ;)
a co do delikatnej zalewy osctowej to mam ja Ci gdziesz przepis
na jaks taka podobna salatke jak Twojej babci i jak pojde na dol
to poszukam...za kwasnosc nei recze bo ostatni raz taka robilam
23 alta temu ;)
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|