Data: 2011-12-20 20:36:25
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: Nixe <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-20 17:16, XL pisze:
> Dnia Tue, 20 Dec 2011 17:08:31 +0100, Szpilka napisał(a):
>
>> Użytkownik "XL"<i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:tbqsf1r9zdln.19qxl9mq0ss4p.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Tue, 20 Dec 2011 15:43:59 +0100, Anai napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 20.12.2011 14:56, XL pisze:
>>>>
>>>>> Sernik na zimno to ja robię... gotowany, przepis już chyba tu podawałam.
>>>>> A jeśli nie gotowany, to bez surowych jajek w serze.
>>>>>
>>>>>
>>>> A ser do naleśników? Też bez jajka?
>>>
>>> Z jajkiem, o zgrozo surowym! - tyle że u nas naleśniki nijak inaczej, niż
>>> zapieczone na złoto, polane najpierw masłem, w piekarniku, potem polane
>>> sosem waniliowym i posypane cynamonemmm..........mmniam, już wiem, co
>>> będzie w piątek na obiad :-)
>>
>> Ja polewam ciepłe naleśniki z serem - syropem klonowym. Ambrozja!
>>
>
> Nie próbowałam nigdy syropu, podobno trudno kupić dobry, ale moze polecisz
> jakiś?
Zasadniczo każdy, byleby był produkcji kanadyjskiej (u nas może być
konfekcjonowany). To dość drogi interes, ale imo wart swojej ceny.
Ja mogłabym go wręcz pić bez niczego, prosto z buteleczki ;-)
Jest łagodnie słodki i troszkę przypomina płynny miód, ale nie ma
takiego charakterystycznego aromatu. W smaku odrobinę jak płynny karmel.
N.
|