Data: 2011-12-20 20:59:03
Temat: Re: Przygotowania do świąt...
Od: Nixe <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-12-20 20:19, XL pisze:
> Dnia Tue, 20 Dec 2011 20:12:41 +0100, Qrczak napisał(a):
>
>> A akurat po pierogach oraz mielonych najłatwiej się zroientować, czy to
>> świeże i z której częsci kota jest.
>
> Ale nie można się zorientować, po ilu klientach zmielone.
No wybacz, ale można.
Przede wszystkim poznaje się to po pierwszym wrażeniu.
Jak jest śmierdząco, lepko, podejrzanie tanio, a przy tym aż
nieprawdopodobna ilość dań w menu, a czas oczekiwania krótszy niż 5-10
minut to się po prostu nie korzysta z takiego przybytku. Bo wiadomo, że
większość to gotowe mrożonki odgrzewane w mikrofali, czasem nawet i
kilkukrotnie.
Ja chadzam chętnie do pewnej restauracji greckiej w Gdyni. Można na
własne oczy zobaczyć, jak są przygotowywane potrawy, bo kuchnia jest
otwarta na część sali. Nie mam najmniejszych oporów, by zamawiać tam np.
bifteki, choć to przecież mielone mięso.
N.
|