Data: 2005-02-07 10:35:10
Temat: Re: Przyprawianie popcornu
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
*-+++-
+++-++-+++++++++-+++-------------7*ż+ytkownik "Maciej Lankowski"
<b...@p...onet.pl>
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
Olej kukurydziany?
Tłuszcz jest tylko nośnikiem aromatu/smrodu.
Zawsze wolę bez tłuszczu zrobiony samemu lub z automatu kiedy czuję
właśnie świeży aromat kukurydzy.
--
Pozdrawiam, Jerzy
|