Data: 2005-02-08 18:12:56
Temat: Re: Przyprawianie popcornu
Od: "Luke" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tak tak, w profesjonalnych zakładach (kinach) wykorzystuje sie olej kokosowy
(ma on konsystencje lekko roztopionego smalcu) i do tego dodają niemal
zmieloną na pył sól. Szukałem w sklepach ale nigdzie nie moge dostac tych
składników, a szkoda bo tez jestem amatorem tego przysaku.
Pozdrawiam
Lukasz
Użytkownik "Maciej Lankowski" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:tv9e01h1bcdhq0slr1a03cccobp15njq2h@4ax.com...
> Witam!
>
> Jestem amatorem popcornu - niestety w domowych warunkach nigdy nie
> udało mi się osiągnąć takiego aromatu jaki wydają z siebie kupne
> popcorny :(
>
> Na pewno cała tajemnica tkwi w tłuszczu. Jak powinien on być
> doprawiony, ewentualnie jakiego rodzaju używać?
>
> Dzięki
>
>
> berberek
|