Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.nask.pl!
news.nask.org.pl!plix.pl!newsfeed1.plix.pl!news-out1.kabelfoon.nl!newsfeed.kabe
lfoon.nl!xindi.nntp.kabelfoon.nl!198.186.194.249.MISMATCH!transit3.readnews.com
!news-out.readnews.com!news-xxxfer.readnews.com!postnews.google.com!v5g2000pre.
googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przyrządzanie tatara.
Date: Fri, 23 Jan 2009 09:47:11 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 63
Message-ID: <3...@v...googlegroups.com>
References: <1...@4...net>
<18da1614bd08q$.huqkw2ofvuuk.dlg@40tude.net> <gl6t3o$897$1@news.onet.pl>
<gl70ib$3tf$1@atlantis.news.neostrada.pl> <gl7706$a04$2@news.onet.pl>
<gl95rf$fqa$1@atlantis.news.neostrada.pl> <gl9vch$mhs$1@news.onet.pl>
<m...@4...net>
<glbr02$2pk$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<a...@4...net>
NNTP-Posting-Host: 83.6.221.13
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1232732831 25530 127.0.0.1 (23 Jan 2009 17:47:11 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Fri, 23 Jan 2009 17:47:11 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: v5g2000pre.googlegroups.com; posting-host=83.6.221.13;
posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319239
Ukryj nagłówki
On 23 Sty, 18:34, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Fri, 23 Jan 2009 08:16:30 +0100, Misiek napisał(a):
>
>
>
>
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >news:mnfx6q1go9y3.usm6ly7ihwmk.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Thu, 22 Jan 2009 15:21:05 +0100, lleeoo napisał(a):
>
> >>> Misiek pisze:
>
> >>>> Jak chcesz to i z karczku zrobisz :-)
> >>>> A jak bardzo bedziesz chcial to i z wieprzowiny heh... ale klasyczny
> >>>> jest z poledwicy.. czy tego chcesz czy nie.
> >>>> Sa tez "tatary" robione z lososia, sledzia itp...
>
> >>> Ale chyba z końskiej nie wołowej.
>
> >> Konia z rzędem za końską polędwicę!
> >> Chyba wykroję z któregoś z koni sąsiada - co mu tam, ma ich ze 40 ;-)
>
> > Oczywiscie ze z konskiej... NIestety od wiekow nie widzialem jej w
> > sklepach..
> > za to przyuwazylem ostatnio sklep w ktorym pojawily sie:
> > 1. kabanosy KONSKIE
> > 2. Kielbasa KONSKA
> > 3. kabanosy ze strusia
> > 4. parowki z krolika
> > 5. mielonka z dzika
> > 6. mielonka z sarniny
> > 7. mielonka z krolika
> > oprocz pozycji 3 (cena 25 zl za kg) reszta w znosnych cenach... i przede
> > wszystkim smaczna...
> > Echhh a pamietam "za czasow komunistycznych" mielismy taki sklep...
>
> My, towarzysze?
> :->
> Miałam kilogram miesa na dziecko, dla nas zero - hektar ziemi odbierał nam
> wszelkie mozliwości kupowania w sklepie mięsa dla rodziny. Do cielęciny do
> dziś mamy obrzydzenie - kupowało się ćwiartkę cielaka raz na jakis czas
> pomdrakońskich cenach od chłopa...
>
> > LAS sie
> > nazywal i sprzedawali tam wlasnie dziczyzne za czasow kartkowych... Nie dosc
> > ze tanio dosc to jeszcze smaczne to wszystko bylo...
> > I komu ten sklep przeszkadzal...
>
> Całe szczęscie, że dzis już znikły TAKIE "możliwości" zakupów - moge kupić
> co chcę i gdzie chcę, nie ma sklepów za żółtymi firankami itp.- Ukryj cytowany
tekst -
>
> - Pokaż cytowany tekst -
To w jakim sklepie byłaś cały dzień? Tamte były milicyjne...
|